Set4Play – webb och apptjänst för instruktörer att göra och spela upp passmusik

Med Set4Play gör instruktörerna musiken till sina pass på en egen webbsida. Det finns ett stort musikarkiv där de rätta låtarna lätt kan sökas fram. Finns inte en viss specifik låt, kan användarna beställa den utan extra kostnad. Mixning sker sedan, det finns flera mixningsprogram att välja på. Mixar och favoritmusik kan sparas för framtida bruk. Ingen musik eller mixprogramvara finns på användarnas datorer.

Musikarkivet uppdateras hela tiden med ny musik. Svenska och internationella låtlistor publiceras varje vecka och användarna kan välja den senaste musiken. Det finns även ett arkiv med färdiga mixar, varav några är i jämn 32-takt.

Uppspelning sker med hjälp av en app som finns för iPhone, iPad, och för Android smartphones och surfplattor. Appen har flera kvalificerade stödfunktioner för koreografi. Appen hämtas gratis från Appstore eller Google Butik. Uppspelningen sker offline.

Gymmusik support finns tillgängligt för användarna under normala öppettider och dagtid helger.

I licensen för Set4Play ingår licensiering mot STIM (musikskaparnas upphovsrätt) och IFPI (skivbolagens upphovsrätt). Licensieringen täcker den så kallade kopieringsavgiften, för varje kopia man gör av ett musikstycke för kommersiellt bruk skall en avgift betalas till rättighetsägarna. Licensavgifterna fördelas sedan vidare till de som skapat och framför musiken, det vill säga kompositörer, textförfattare och artister.